Tuin Wijk Boz | Hoe kies je de kleuren voor op de muren?
692
post-template-default,single,single-post,postid-692,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Hoe kies je de kleuren voor op de muren?

Hoe kies je de kleuren voor op de muren?

 

Kleuren kiezen in huis is niet zomaar een snel gemaakte keuze voor de meesten. Het liefst zorgen we ervoor dat de muren lang meegaan en dan kan maar beter een kleurenkeuze gemaakt worden die over vijf jaar nog steeds in de smaak valt. Er zijn verschillende tips bij het maken van deze keuze en in dit artikel zijn er een aantal beschreven.

Komt die wiskunde les toch nog van pas
Ooit gehoord van de 60/30/10-regel? Deze zorgt voor een zowel levendig als rustgevend interieur. Bij deze regel kies je één dominante kleur die voor 60 procent terug komt in het interieur, dit zijn dan bijvoorbeeld de muren. 30 procent van het interieur heeft een secundaire kleur, dit kunnen meubelen zijn. Tot slot blijft er 10 procent over voor overige accessoires als kaarsen, beeldjes, kussens en andere decoraties die een andere kleur kunnen hebben.

De 60 procent van je interieur vullen met de juiste kleur
Verschillende kleuren brengen verschillende stemmingen teweeg in een kamer. Wit kan ervoor zorgen dat de kamer ruimer lijkt en dus brengt de kleur ook meer rust met zich mee. Zwart kan daarentegen de kamer weer erg donker maken en onrust veroorzaken. Maar toch kan deze kleur ook elegantie en mysterie brengen in de kamer. Kleuren als blauw en groen kunnen een kalmerend effect hebben, deze staan namelijk in lijn met de natuur.

Beton ciré kleuren geven meer dimensie
Een betonlook doet nog meer met een kamer dan gewoon het aanbrengen van een kleurtje. Beton ciré kleuren is eigenlijk gepoetst beton, dat is de letterlijke vertaling. Het heeft een industriële look doordat het geschuurd wordt. Dit brengt net even meer leven in de kamer en daarbij is het flexibel en sterk materiaal wat dus lang mee kan gaan. En daarom is het zo belangrijk om de juiste kleurkeuze te maken.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.