Tuin Wijk Boz | Een fijne kraamtijd dankzij je kraamverzorgster
724
post-template-default,single,single-post,postid-724,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Een fijne kraamtijd dankzij je kraamverzorgster

Een fijne kraamtijd dankzij je kraamverzorgster

Als je voor het eerst zwanger bent komen er een hoop nieuwe dingen op je af. Je lichaam verandert, je moet geregeld naar de dokter voor een echo, er moet een babykamer gemaakt worden en je moet je natuurlijk voorbereiden op de bevalling en de komst van je zoon of dochter. Het is erg fijn als je tijdens deze leuke en spannende ervaring hulp krijgt van iemand die al veel ervaring heeft met baby’s. Iedereen krijgt daarom hulp van een kraamverzorgster. Zij is er zowel tijdens als na de bevalling om er voor te zorgen dat je een fijne kraamtijd hebt.

De eerste kennismaking

Je regelt de kraamzorg vaak rond de 15e week van je zwangerschap. Op deze manier is er namelijk nog genoeg tijd om een goede kraamverzorgster voor je in te plannen. Rond de zevende maand van je zwangerschap heb je dan een kennismakingsgesprek met je kraamverzorgster. Tijdens dit gesprek kunnen jullie elkaar beter leren kennen en je kunt eventuele vragen stellen. Ook spreek je tijdens dit gesprek af hoeveel uur kraamzorg je krijgt en de kraamverzorgster geeft vaak tips over spullen die je nog moet aanschaffen voor de baby.

Zorg voor de baby

De kraamverzorgster is er in eerste instantie vooral voor de baby. Ze houdt de gezondheid van de baby goed in de gaten en voert de noodzakelijke medische controles uit. Zij controleert bijvoorbeeld de lichaamstemperatuur en het gewicht van de baby. Daarnaast geeft de kraamverzorgster tips aan de ouders over onder andere het voeden en het wassen van de baby. Ze helpt de ouders om zelfstandig goed voor de baby te zorgen.

 

Ondersteuning voor de moeder

De kraamverzorgster zorgt goed voor de baby, maar de kraamverzorgster is er ook voor de moeder. Zij voert enkele medische controles uit om te kijken of de moeder gezond is. Zij controleert de lichaamstemperatuur, de baarmoeder en eventuele hechtingen. Daarnaast ondersteunt de kraamverzorgster de moeder bij het geven van borstvoeding. Dit kan de eerste paar keer namelijk erg lastig zijn. Ten slotte zorgt de kraamverzorgster ervoor dat de moeder genoeg rust en ontspanning krijgt om te herstellen van de bevalling.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.